.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τηλ. 2103220221, 6948369941, 6972204523, antpress1@gmail.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες των κομμάτων εξουσίας με την βοήθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ, ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών  αποτέλεσε ένα νέο, ισχυρότατο ράπισμα για το αστικό πολιτικό σύστημα.
Ακόμα και εντός του απολύτως μη προνομιακού εδάφους μιας επιπλέον  εκλογικής  διαδικασίας χωρίς δικαίωμα παρουσίας όλων των πολιτικών επιλογών, ο εργαζόμενος κόσμος έστειλε πολλαπλά και ηχηρά μηνύματα:
· Η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της αποχής σε σχέση με τον πρώτο γύρο, φανερώνει πως η πολιτική αποστροφή του κόσμου, αφορά πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και τους εκλεκτούς τους. Η εκτίναξη των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων έρχεται να συμπληρώσει μια μαζική καταδίκη και αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Παρά την πολυμορφία που υπάρχει σε αυτή τη συμπεριφορά, η ύπαρξη ριζοσπαστικών τάσεων είναι έκδηλη. Αποτελεί πρόκληση να παραδίδουν μαθήματα ενεργού πολιτικής συμπεριφοράς οι εκπρόσωποι του γερασμένου πολιτικού κόσμου, που είναι ακριβώς αυτοί που επιδιώκουν, ακόμη και με την βία, την ποδηγέτηση της λαϊκής αυτενέργειας και πολιτικής δράσης.
· Σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. Πελοπόννησος, Ήπειρος αλλά και σε Δήμους), οι ψήφοι των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν στον δεύτερο γύρο, ακόμη και λιγότεροι από όσους είχαν καταμετρηθεί στον πρώτο, παρά την υποτιθέμενη «σύγκρουση των δύο κόσμων».
· Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει την επικράτησή του σε 8 από τις 13 περιφέρειες καθώς και την αλλαγή φρουράς στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί όμως να αποκρύψει την πλήρη σχεδόν αποτυχία του να εντάξει στην στρατηγική της κεντρο-αριστεράς και της αντι-δεξιάς ψήφου τις εκατοντάδες χιλιάδες που στον πρώτο γύρο εκφράστηκαν με τους αριστερούς συνδυασμούς. Μόνο στις περιπτώσεις των  Περιφερειών  Αττικής και Ιονίων Νήσων, όπου υπήρχαν «αντάρτικα» ψηφοδέλτια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μετά βίας να μαζέψει το 25% αυτών των ψήφων.
· Το βάθος της καταδίκης και η ωριμότητα των αριστερών αγωνιστών εκφράστηκε επίσης και με την άρνηση τους να ενταχθούν στα δήθεν «αντιμνημονιακά» αθροίσματα  στα οποία επικεντρώθηκε η στρατηγική της ΝΔ, παρά και τις έμμεσες πιέσεις και υποδείξεις προς τις ηγεσίες των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς.
Είναι η πρώτη φορά σε επαναληπτική διαδικασία περιφερειακών εκλογών, που καταγράφεται τόσο αποφασιστική δίδυμη καταδίκη των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος και αδυναμία ένταξης και ενταφιασμού της λαϊκής δυσαρέσκειας στο δικομματικό παιχνίδι.
Τα παραπάνω δείχνουν πως οι δυνατότητες για ένα ισχυρό εργατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα, που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την αριστερή πολιτική αντεπίθεση, με όρους ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης και επαναστατικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση, είναι πολύ μεγάλες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα προσπαθήσει να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις της, αξιοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση την αυξημένη πολιτική επιρροή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα ψηφοδέλτια της οι 100.000 εργαζόμενοι στον πρώτο γύρο.  
Σε ένα μαζικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης υποχρεούνται να συμβάλλουν και όλες οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Υπερβαίνοντας την κοινοβουλευτική γυμναστική, τις ασκήσεις επί χάρτου για «διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ», τις αυταπάτες για την ΕΕ, τον κυβερνητισμό και τη λατρεία της διαχείρισης. Βάζοντας ένα τέλος στον άχαρο αριστερό εμφύλιο και τις λογικές αυτόκεντρης κομματικής  ανάπτυξης και επιλέγοντας την ενωτική αγωνιστική συμπόρευση σε ένα ανασυγκροτημένο νικηφόρο εργατικό κίνημα, σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τηλ. 2103220221, 6948369941, 6972204523, antpress1@gmail.com


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εντύπωση μας προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια της νεολαίας ΣΥΝ να εκμεταλλευτεί εις βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα όσα συνέβησαν το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου και για τα οποία έχει ήδη τοποθετηθεί (αναφέροντας και τα πραγματικά περιστατικά) με δημόσια ανακοίνωση η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Και μόνο η αναφορά σε «φοιτητική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» είναι παραπλανητική, καθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ουδέποτε θέλησε να αποκτήσει «παρατάξεις» στους κοινωνικούς χώρους. Αντιθέτως, σέβεται απόλυτα την αυτονομία των ανεξάρτητων αριστερών ριζοσπαστικών σχημάτων που δρουν στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές, καθώς και τις ξεχωριστές διαδικασίες και αποφάσεις των σχημάτων αυτών –κάτι που θα όφειλε να γνωρίζει η νεολαία ΣΥΝ, καθώς στα σχήματα αυτά συμμετέχουν και αγωνιστές από την ευρύτερη αριστερά και από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια άλλη αντίληψη για την Αριστερά, τους κοινωνικούς χώρους και τη δημοκρατία στο κίνημα, την οποία πρεσβεύουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έχει επιβεβαιωθεί σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τμήμα αυτής της διαφορετικής αντίληψης, την οποία με κάθε τρόπο παλεύουμε τόσο στο κίνημα, όσο και στις δημοκρατικές λειτουργίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι η μη αντιμετώπιση των υπόλοιπων δυνάμεων της Αριστεράς ως «εχθρών». Ο εχθρός είναι κοινός και είναι το σύστημα, η κυρίαρχη αστική πολιτική και οι εκφραστές της. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ασκεί σκληρή πολιτική κριτική σε απόψεις και προγράμματα δυνάμεων της Αριστεράς από τη σκοπιά του αν αυτά βοηθούν ή όχι την ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στις επιλογές του καπιταλισμού και των πολιτικών εκφραστών του στη χώρα μας και διεθνώς, και όχι από τη σκοπιά ότι «ο πιο κοντινός μας είναι και ο χειρότερος εχθρός μας».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διαχωριστεί δημόσια από τις πρακτικές οργανωτικής επίλυσης πολιτικών αντιθέσεων, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Προκαλεί όμως πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της η πανελλαδική κινητοποίηση της νεολαίας ΣΥΝ στο χώρο όπου βρίσκεται το τραπεζάκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στο κτίριο Αβέρωφ, με ομάδα κρούσης, κράνη και καδρόνια, καθώς και η διάθεσή των παρόντων μελών της νεολαίας ΣΥΝ να προκαλέσουν οπωσδήποτε κάποιο «επεισόδιο». Καλό θα ήταν να διερευνηθεί από τους ίδιους λίγο περισσότερο σε ποιο σχεδιασμό και ποια σκοπιμότητα εντάσσεται μια τέτοια κίνηση, αν όχι στην πρόκληση εικόνας «ενδοαριστερού εμφυλίου» που τον μόνο που τελικά εξυπηρετεί είναι όσοι θέλουν να αμαυρώσουν τη δύναμη του φετινού μηνύματος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Καλούμε τη νεολαία ΣΥΝ, όπως και κάθε αριστερό και αγωνιζόμενο εργαζόμενο, να αναλογιστεί τις ευθύνες που αναλογούν στην Αριστερά και την αναγκαιότητα της κοινής δράσης στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και να πράξει με συναίσθηση της ευθύνης αυτής.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τηλ. 2103220221, 6948369941, 6972204523, antpress1@gmail.com


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η σημερινή, μόλις μία μέρα μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών, και αναμενόμενη από καιρό ανακοίνωση της Εurostat για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους του ...2009 αποτελεί την προαναγγελία της νέας ακόμα πιο άγριας επίθεσης στους εργαζόμενους από την κυβέρνηση και την τρόικα. Στη «μαύρη τρύπα» των 3,5 δισ. ευρώ που «ανακάλυψαν» οι Ευρωπαίοι ελεγκτές, ύστερα από την εκτόξευση του ελλείμματος στο 15,4% και του χρέους στο 126,8% του ΑΕΠ για την περσινή χρονιά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θυσιάσει μισθούς και θέσεις εργασίας. Έτοιμα είναι τα μέτρα για νέες περικοπές μισθών, απολύσεις στις ΔΕΚΟ, εκπαραθύρωση συμβασιούχων, κτύπημα της Υγείας, της εκπαίδευσης κλπ., καθώς η ΕΕ απαιτεί επιπλέον περικοπές 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2011! Το στρίψιμο της βίδας στους μισθωτούς...
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβουν ότι ο νέος υπολογισμός των μεγεθών για το 2009 έγινε με συνυπολογισμό μεγεθών (έλλειμμα ΟΤΑ, χρέη ΔΕΚΟ κλπ.), που δεν περιλαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο δρόμος τους οδηγεί στην πτώχευση των εργαζομένων!
Υπάρχει όμως κι άλλος δρόμος, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αύξηση των μισθών, την απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία των ανέργων. Κι αυτός είναι η άρνηση πληρωμής του χιλιοπληρωμένου στους τραπεζικούς τοκογλύφους χρέους, η δραστική φορολογία του κεφαλαίου για να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες, η ρήξη και η έξοδος από ΟΝΕ και ΕΕ.
Αυτό το δρόμο θα επιβάλλουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι με ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης, της κυρίαρχης πολιτικής, της «ιερής συμμαχίας» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ και όσων την υπηρετούν.
Η σημερινή κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων ήταν μια πρώτη απάντηση. Η παλλαϊκή πορεία του Πολυτεχνείου την Τετάρτη πρέπει να αποτελέσει μεγάλο σταθμό. Η συνέχεια θα είναι η πολιτική και αγωνιστική κλιμάκωση σε όλα τα επίπεδα.
 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Γραφείο Τύπου, τηλ. 2103220221, 6948369941, e-mail: antpress1@gmail.com


Δημοτικές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, συμμετέχει και στηρίζει αριστερές τοπικές κινήσεις και ψηφοδέλτια, που λαμβάνουν  μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τα οποία παλεύουν για ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης  κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλουν σε ένα ριζοσπαστικό και νικηφόρο κίνημα σε τοπικό και συνολικό επίπεδο και κινούνται –μέσα από τους δικούς τους δρόμους- στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης μιας ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που απαιτεί η εποχή μας.  Η συνολικότερη ενδυνάμωση και η δημιουργία και άλλων κινήσεων και πρωτοβουλιών με αυτήν την πολιτική κατεύθυνση  αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επόμενο διάστημα.

Επίσης αγωνιστές και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν αριστερά σχήματα και συνδυασμούς στους οποίους συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, με πλαίσιο που -στον ένα ή τον άλλο βαθμό- στρέφεται ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την αντιλαϊκή πολιτική και τον Καλλικράτη, με ενεργή συμμετοχή στους τοπικούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Τέτοιες κινήσεις και σχήματα είναι:
ΑΤΤΙΚΗ
1) Στο Δήμο Αθηναίων:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της «Κίνησης Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής», με σημαντική δράση στους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, τον πόλεμο, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

2) Στο Δήμο Πειραιά:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση-Ανταρσία στο Λιμάνι» με επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη, ιδιωτικό εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

3) Στο Δήμο Περιστερίου:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου Βαφειάδου,  αρχιτέκτονα μηχανικό.

4) Στο Δήμο Νέας Σμύρνης:
η δημοτική κίνηση «Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης», με επικεφαλής τον Αλέκο Παπασπυρίδη, μισθωτό μηχανικό-εργαζόμενο στην πληροφορική .

5) Στο Δήμο Αμαρουσίου:
η δημοτική κίνηση «Εκτός των Τειχών, Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι», με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

6) Στο Δήμο Νέας Ιωνίας:
η δημοτική κίνηση «Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία», με επικεφαλής τον Βάσιλα Ματθαίο(Μάκη), μισθωτό λογιστή.

7) Στο Δήμο Πετρούπολης:
η δημοτική κίνηση «Ανυπόταχτη Πετρούπολη» με επικεφαλής την Κατερίνα Πατρικίου, ιδιωτική υπάλληλο και μέλος Δ.Σ. περιβαλλοντικού ομίλου Πετρούπολης «το Ποικίλο».

8) Στο Δήμο Βύρωνα:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα», με επικεφαλής Τζιορτζιώτη Σταύρο, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης.

9) Στο Δήμο Ζωγράφου:
η δημοτική κίνηση «Κίνημα στην Πόλη», με επικεφαλής τη Ράνια Νενεδάκη, τραπεζοϋπάλληλο.

10) Στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού:
η δημοτική κίνηση «Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής
ΜΑΡΙΔΑ- Δάφνης-Υμηττού», με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.

11) Στο Δήμο Γλυφάδας:
 η δημοτική κίνηση «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» με επικεφαλής τον Θανάση Φώτη.

12) Στο Δήμο Χαλανδρίου:
η δημοτική κίνηση «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες Χαλανδρίου», με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο, ελεύθερο επαγγελματία.

13) Στο δήμο Βριλλησίων:
Η δημοτική κίνηση «Δράση για μια Άλλη Πόλη », με επικεφαλής τον Γιάννη Τσούτσια.


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
14) Στο Δήμο Θεσσαλονίκης:
η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής», με επικεφαλής τον Ζήση Κλεισιάρη,  δικηγόρο, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

15) Στο Δήμο Ιωαννιτών:
η «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση» (ΔΡΑΣΥ), με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη, καρδιολόγο, πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Ιωαννίνων

16) Στο Δήμο Ζίτσας:
η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας», με επικεφαλής τον Ανδρέα Μπότσιο, κτηνοτρόφο.

17) Στο Δήμο Πρεβέζης:
η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας», που κατέρχεται ως συλλογικότητα ανοικτή σε όλους και όλες με επικεφαλής τυπικά ορισμένο τον πρώτο του ψηφοδελτίου όπως ορίζεται από το νόμο.

18) Στο Δήμο Λευκάδας:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Λευκάδα» με επικεφαλής τον Περικλή Χόρτη, ηλεκτρολόγο, ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

19) Στο Δήμο Πύργου (Ηλεία):
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στον Πύργο», με επικεφαλής τον Γιάννη Σεφερλή, πολιτικό μηχανικό.

20) Στο Δήμο Ηγουμενίτσας:
η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» Δήμου Ηγουμενίτσας με επικεφαλής τον Παύλο Λάμπρου.