.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Συνδυασμοί ανατροπής σε 11 Περιφέρειες και δεκάδες δήμους

Σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας παρεμβαίνουν αντικαπιταλιστικές αριστερές κινήσεις στις οποίες συμμετέχει και στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, στην εποχή του «Καλλικράτη» και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο. Οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε μια υπολογίσιμη πολιτική δύμανη. Δύναμη που στηρίζεται και στηρίζει τους αγώνες, την νικηφόρα κλιμάκωση και τη συνέχεια.

.

Οι κινήσεις στις 11 Περιφέρειες είναι:

.


Περιφέρεια Αττικής: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο. (Δείτε το ιστολόγιό της κίνησης: http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/ )

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» με επικεφαλής τον Γιάννη Κούτρα.

Περιφέρεια Ηπείρου: «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο. (Δείτε το ιστολόγιο της κίνησης: http://drasy-norasy.blogspot.com/ )

Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κάτσαρη.

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: «Ανταρσία στο Αιγαίο-αντικαπιταλιστική αριστερά» με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή. (Δείτε το ιστολόγιο της κίνησης: http://aegeanantarsia.blogspot.com/ )

Περιφέρεια Κρήτης: «Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη.

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης: "Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη" με επικεφαλής τον Γιώργο Μποτσίδη
Περιφέρεια Ιονίου: "Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο" με επικεφαλής την Αντωνία Λαχανιώτη



Δεκάδες είναι και οι Δήμοι σε όλη τη χώρα στους οποίους θα παρέμβει η αντικαπιταλιστική αριστερά. Νέες κινήσεις συγκροτήθηκαν σε αρκετούς δήμους, ενώ οι κινήσεις που υπήρχαν σε πολλούς δήμους δίνουν ήδη τη μάχη.

.

Στην Αθήνα παρεμβαίνει η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου (Δείτε το ιστολόγιο της κίνησης: http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/ ).

Στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε η "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής" (Δείτε το ιστολόγιο της κίνησης: http://thessanatropi.wordpress.com/ ).

Αντικαπιταλιστικές κινήσεις και σε δεκάδες Δήμους στο Λεκανοπέδιο, στην Πρέβεζα, τον Πύργο και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου