.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται.
Συμμετέχουμε στην 3ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12/2010 από τις 12:00μ.μ έως 15:00 μ.μ. και στην Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στις 13:00, στο Σύνταγμα.

 


Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ, υπερασπίζονται τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα που αμφισβητούνται, ανατρέπονται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές και από τις απαράδεκτες προβοκατόρικες συμπεριφορές.
Αγωνιζόμαστε για να μη φθάσει η χώρα μας στην «ανθρωπιστική καταστροφή» που ετοιμάζουν οι δανειστές, η Τρόικα και oι νεοφιλελεύθερες Κυβέρνησεις. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Αφορά την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια περιουσία, τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Η Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεση μας στην κοινωνική βαρβαρότητα και να πιέσουμε για την παραπέρα κλιμάκωση και ένταση του αγώνα και της κοινωνικής αντίστασης των εργαζομένων.
Εμείς οι λιμενεργάτες του Πειραιά που ήδη αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής με τον πιο σκληρό τρόπο, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι.
Γνωρίζουμε πολύ καλά που οδηγούν η αποικιοκρατική παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ στην κινέζικη COSCO, η οικονομική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Οδηγούν την τοπική κοινωνία του Πειραιά σε οικονομικό μαρασμό.
Διεκδικούμε να υλοποιηθεί το σύνολο του Πρακτικού Συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2009 με τη διοίκηση του ΟΛΠ και πιο συγκεκριμένα:
• Να καταργηθεί η ΚΥΑ που διαχωρίζει τους νέους από τους παλαιούς συναδέλφους
• Να ενταχθούν οι νέοι συνάδελφοι πλήρως στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
• Να ιδρυθεί η δημόσια Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων με στόχο να θεσπίσει όρους και κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Να ανατρέψουμε το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς με το οποίο λειτουργεί η COSCO-ΣΕΠ την Προβλήτα ΙΙ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, τη συνδικαλιστική ελευθερία και τις συλλογικές συμβάσεις για το προσωπικό που εργάζεται στην COSCO-ΣΕΠ.

Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο μας οδηγούν το Μνημόνιο, η Τρόϊκα και η κυβερνητική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου