.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά


Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» ξεδίπλωσε και πάλι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το «ταλέντο» του να μιλά ως εκπρόσωπος απολυταρχικού καθεστώτος! Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο ο κ. Πάγκαλος γυρνά στις ρίζες της οικογενειακής του ιστορίας.
Με ύφος δικτάτορα εκτόξευσε βέλη ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας χαρακτηρίζοντας περίπου «αντεθνικό» κάθε αγώνα που στρέφεται ενάντια στις… βουλές του ΔΝΤ και της ΕΕ και αναπαρήγαγε τα γνωστά ψεύδη: ότι στην Ελλάδα απασχολούνται 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι (τι κι αν η ίδια η κυβέρνησή του κατέγραψε λιγότερους από 700.000!), ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν τίποτα (μήπως να απολυθούν, λοιπόν;), ότι όλοι μαζί «τα φάγαμε», ακόμη και οι συνταξιούχοι (!).

Σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ,


ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ, από το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Η σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική των αυταπατών και των προθέσεων του κόμματός του, όπως είχαν ήδη διαφανεί από την επιλογή της «συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο» στο πρόσωπο του κου Μητρόπουλου.
Την στιγμή που χρειάζεται να οικοδομηθεί ένα ισχυρό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με τη συμβολή και την ενωτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, για να ανατρέψει το Μνημόνιο και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσει ο λαός πίσω όσα του έχουν στερήσει, τη στιγμή που είναι αναγκαία μια κοινωνική συμμαχία με όλο το λαό και τη νεολαία ενάντια όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής με ή χωρίς Μνημόνιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναζητά κυβερνητικές λύσεις, «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά», με την από τα πάνω συνάντηση του κόμματός του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται από την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.

Έξω οι φασιστικές συμμορίες από τον Πειραιά

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ






Τη νύχτα, ξημερώματα, Κυριακής φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κεντρικό περίπτερο της αντικαπιταλιστικής κίνησης που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
Εβαλαν φωτιά σε αφίσες που ήταν κολλημένες στο περίπτερο (φωτό) κι άφησαν την υπογραφή της νεοναζιστικής ομάδας "Χρυσή Αυγή", για να ξέρουν όλοι ποιος το έκανε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτός από το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο οι νεοναζιστικές ομάδες κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες και την Αριστερά.
Με χυδαίες, βίαιες φυσικές επιθέσεις, καλύπτονται συχνά πίσω από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το οποίο κεντρικά υποστηρίζει το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου στον Πειραιά.

Καλούμε όλους να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις για να βάλουμε stop στο "αυγό του φιδιού" που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι μέσα στην κρίση του συστήματος βάζοντας στο στόχαστρο τους φτωχούς -από όποιο τόπο κι αν προέρχονται- απέναντι στους πλούσιους. Με τους τελευταίους να μεθοδεύουν την αναζήτηση "αποδιοπομπαών τράγων" για να μην μπουν οι ίδιοι στο στόχαστρο του απλού κόσμου που παλεύει ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας και των τραπεζιτών.
Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" διεκδικεί τη μονιμοποίηση των μεταναστών, με πλήρη πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα. Παλεύει ενάντια εγκατάσταση του σταθμού της Frontex που δολοφονεί μετανάστες στα νερά του Αιγαίου.
Εξω από τον Πειραιά οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες. Οπως το έτυχαν οι Πειραιώτες πριν μερικά χρόνια, το 1995. Οταν εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, απέναντι από την Ασφάλεια Πειραιά και έγιναν ορμητήριο για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς, μεταναστών, νεολαίων και αριστερών αγωνιστών.
Τότε, με ενωμένη δράση όλης της Αριστεράς και κομματιών του ΠΑΣΟΚ που αγανακτούσαν, των συνδικάτων (π.χ. ΗΣΑΠ, Δήμου Πειραιά, Νοσοκομείων), του Εργατιού Κέντρου Πειραιά που τότε ήταν πρόεδρος ο Γ. Μίχας (σημερινός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ), του Δημοτικού Συμβουλίου, των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εκατοντάδων μαθητών από τα σχολεία (όπου οι φασίστες προσπαθούν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο), συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, μετά από συναυλία στη πλατεία Κοράη, που απαιτούσε:
"Εξω  οι φασίστες από τον Πειραιά". "Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής".
Αυτό το μήνυμα μπορούμε να στείλουμε και τώρα. Τόσο απέναντι στο ρατσιστικό ΛΑΟΣ, των Μαντούβαλου-Καρατζαφέρη και τις ρατσιστικές διαβεβαιώσεις του Σαμαρά και του νεοδημοκράτη υποψήφιου του στον Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο οι οποίοι θέλουν σκληρότερους νόμους για τους μετανάστες, όσοκαι απέναντι στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Μίχα ο οποίος ξεχνάει το παρελθόν των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών αγώνων στον Περαιά και υποστηρίζει την πολιτική της Frontex του Χρυσοχοϊδη και του Παπουτσή που δίνουν πατήματα στις νεοναζιτικές συμμορίες.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια


Μαζικό και μαχητικό παρόν έδωσαν οι υποστηρικτές και οι φίλοι των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αθήνας. 

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία και οι χαιρετισμοί μεταναστών. Με ορμή την τελευταία βδομάδα θα συνεχιστεί η προσπάθεια να κερδηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος στην προσπάθεια ενίσχυσης των αντικαπιταιστικών ψηφοδελτίων, που η στελέχωσή τους εγγυάται ότι και όταν κλείσουν οι κάλπες, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενίσχυσης και κλιμάκωσης των κοινωνικών αντιστάσεων στις αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, στους χώρους εργασίας, σπουδών και τις γειτονιές.


 
Μίλησαν:
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άγγελος Χάγιος (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην περιφέρεια Αττικής)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας)
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης (Ανταρσία στο λιμάνι)
Ο πρόεδρος των Πακιστανών Τζαβέντ Ασλάμ
Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας (λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, «άγνωστοι» πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή των προσφύγων στα Προπύλαια, που διεκδικούν πολιτικί άσυλο).
 
 
 
 

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Συνδυασμοί ανατροπής σε 11 Περιφέρειες και δεκάδες δήμους

Σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας παρεμβαίνουν αντικαπιταλιστικές αριστερές κινήσεις στις οποίες συμμετέχει και στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, στην εποχή του «Καλλικράτη» και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο. Οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε μια υπολογίσιμη πολιτική δύμανη. Δύναμη που στηρίζεται και στηρίζει τους αγώνες, την νικηφόρα κλιμάκωση και τη συνέχεια.

.

Οι κινήσεις στις 11 Περιφέρειες είναι:

.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα 

Σε όλη την Ελλάδα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλουν αποφασιστικά στην συγκρότηση  ψηφοδελτίων ανατροπής στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Μέχρι τώρα, το κάλεσμα του μετώπου βρίσκει σημαντική ανταπόκριση σε χιλιάδες αγωνιστές και ευρύτερο κόσμο της αριστεράς. Στις διεργασίες και τη συγκρότηση κινήσεων συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές και πολιτικές δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς. Καλούμε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεών σε όλες τις περιφέρειες και όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους.
Ήδη, αντικαπιταλιστικές αριστερές κινήσεις και ψηφοδέλτια που στηρίζει και συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν συγκροτηθεί σε 9 Περιφέρειες, ενώ σε 2 ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες. Οι μέχρι τώρα κινήσεις στις Περιφέρειες είναι: 
 
Περιφέρεια Αττικής: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» με επικεφαλής τον Γιάννη Κούτρα.
Περιφέρεια Ηπείρου: «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο.
Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα.
Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά».
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: «Ανταρσία στο Αιγαίο-αντικαπιταλιστική αριστερά» με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή.
Περιφέρεια Κρήτης: «Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη.
Για τις Περιφέρειες Ιονίου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τα ονόματα των κινήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δεκάδες είναι και οι Δήμοι σε όλη τη χώρα στους οποίους θα παρέμβει η αντικαπιταλιστική αριστερά. Νέες κινήσεις συγκροτήθηκαν σε αρκετούς δήμους, ενώ οι κινήσεις που υπήρχαν σε πολλούς δήμους δίνουν ήδη τη μάχη.


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση-Ανταρσία στο Λιμάνι!» είναι το όνομα του αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου που θα συμμετάσχει στις εκλογές για το Δήμο του Πειραιά, με υποψήφιο Δήμαρχο το Θανάση Διαβολάκη, οικονομολόγο και εκλεγμένο συνδικαλιστή στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Η απόφαση πάρθηκε στη μαζική συνέλευση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου συζητήθηκε και η πολιτική διακήρυξη της νέας κίνησης. Κοινή πεποίθηση σε όλες τις τοποθετήσεις ήταν ότι η εκλογική μάχη για το Δήμο του Πειραιά είναι μια σημαντική μάχη που αξίζει να δοθεί και μπορεί να πάει καλά. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει διακήρυξη, αφίσα και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου, καθώς και της πρώτης πανηγυρικής εκδήλωσης του συνδυασμού το Σάββατο 16 Οκτώβρη.