.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Εισήγηση του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκδήλωση στο Θέατρο Κεραμεικός στις 20/12

Η μεγάλη επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 15/12 αλλά και οι πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ, στα ΜΜΕ, στην τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπαίνει σε νέο κύκλο παρατεταμένων αγώνων αντεπίθεσης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Παρά το κλίμα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, πολλοί τομείς της οικονομίας νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της χώρας μετατράπηκαν σε οργισμένα ποτάμια.  Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν και διαδήλωσαν παρότι τα μέτρα είχαν ψηφιστεί, τα πολιτικά συνθήματα και η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η «Τρόικα», η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ταξικού αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται, η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ης Δεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται.
Ειδικότερα η τεράστια συγκέντρωση του «Μουσείου», οι πρωτοβουλίες βάσης που σπάνε τα όρια της συναίνεσης  της γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ (αγώνας στα ΜΜΕ, συνελεύσεις και απεργιακός αγώνας διάρκειας στο Μετρό, την ΕΘΕΛ και τις άλλες συγκοινωνίες, κατάληψη του κτηρίου της Καρόλου στον ΟΣΕ κλπ), οι οργισμένες αντιδράσεις κατά της γραφειοκρατίας σε πολλές πόλεις (ανάμεσά τους η πορεία εργαζομένων προς το κτήριο της ΓΣΕΕ), δείχνουν ότι η αναζήτηση ενός άλλου δρόμου ταξικής ανασυγκρότησης του κινήματος από πολύ πλατύτερα τμήματα των εργαζόμενων αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά και ελπιδοφόρα σημεία της περιόδου. Συνολικά, η απεργία στις 15/12 στέλνει μήνυμα ελπίδας και διαμορφώνει νέα κατάσταση, γιατί δείχνει ότι οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες πλέον με ποιοτικά αναβαθμισμένες διαθέσεις αντίστασης και ανατροπής. Αυτό βάζει επιτακτικά το ζήτημα της πολιτικής και κινηματικής κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης και της πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται.
Συμμετέχουμε στην 3ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12/2010 από τις 12:00μ.μ έως 15:00 μ.μ. και στην Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στις 13:00, στο Σύνταγμα.

 

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Δήλωση Θανάση Διαβολάκη
«Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης Ανταρσία στο Λιμάνι, ορκίστηκα στη τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».




Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση  «Ανταρσία στο Λιμάνι»  από τη πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα της στηρίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων  και των εργαζομένων στο Δημοτικό ραδιόφωνο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προσπάθησε να κατεβάσει το πανό  της Κίνησης αλλά δεν το επέτρεψαν τα μέλη και ο Δημοτικός σύμβουλος  της Ανταρσίας στο Λιμάνι  ,  Θανάσης Διαβολάκης  

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα με κατάληψη στο Δημαρχείο ΠειραιάΚανάλι 1: Απλήρωτοι 3 μήνες

Κατάληψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησαν (Παρασκευή 17/12 από τις 7 πμ), οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) "Κανάλι 1", 90,4 FM".
Στα πλαίσια των περικοπών που διευρύνει ο "Καλλικράτης" παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απεργοί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, καθώς την Παρασκευή ξεκίνησε η 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. 
Μοίρασαν κείμενο συμπαράστασης στον κόσμο που περνούσε και στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας στην πύλη.
Στην κινητοποίηση βρέθηκε κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" για αλληλεγγύη, την ώρα που το απεργιακό μέτωπο καίει μόλις λίγες ημέρες πριν τις γιορτές: από τις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ έως τη Στατιστική Υπηρεσία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την γενική απεργία στις 15 Δεκ. να βαδίζει στα χνάρια του απεργιακού σεισμού της 5ης Μαη.
Στην ανακοίνωση συμπαράστασης οι εργαζόμενοι στο "Καναλι 1" γράφουν μεταξύ άλλων:
Το σύνολο του προσωπικού του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, δουλεύει χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αποδοχές του επί 3 μήνες και κινδυνεύει να μην πληρωθεί και κατά τους πρώτους μήνες του 2011.
 Οι εργαζόμενοι/ες βάζουν καθημερινά τα δυνατά τους για ουσιαστικη, πολύπλευρη, ψύχραιμη ενημέρωση, παράλληλα με ποιοτική ψυχαγωγία, αλλά πρέπει κι εμείς να ζήσουμε, όπως και οι οικογένειές μας.
Ζητάμε το αυτονόητο - Τα δεδουλευμένα μας
Εχουμε υποστεί όπως κι εσείς, τις μειώσεις μισθών φτάνοντας στα όριά μας
Ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μαζική απεργία , συγκλονιστική πορεία


Μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση, από αυτές που συμβαίνουν κάθε πολλά χρόνια έγινε σήμερα στην Αθήνα. Ήταν ένα συλλαλητήριο με πάνω από 150000 λαού που θα μπορούσε να μείνει χαραγμένο, αν όχι στην ιστορία τουλάχιστον στη σκέψη αυτών που συμμετείχαν, αν δεν διαλυόταν από τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ που σε "συνεργασία" με μερικές δεκάδες δήθεν μπάχαλους έπνιξαν την πόλη στα χημικά στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε χούντα!
Η εικόνα της πορείας που δεν πέρασε ποτε από το Σύνταγμα και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού έμεινε κομμένη στα 2, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε νωρίτερα χαμηλά στη Σταδίου όταν στρατιές ολόκληρες, κανονικές θάλασσες αντίστασης από απλούς ανθρώπους της δουλειάς  έστριβε από τα Χαυτεία προς τη Βουλή.
Δεκάδες τα πανό των πρωτοβάθμιων σωματείων και χιλιάδες οι εργαζόμενοι που τα πλαισίωναν απέδειξαν περίτρανα ότι οι απεργίες ξεκινούν από τα κάτω.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Να φύγουν κυβέρνηση και πολιτικές fast-crack της κοινωνίας και των εργαζόμενων!




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να φύγουν κυβέρνηση και πολιτικές fast-crack της κοινωνίας και των εργαζόμενων!

Στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τον ΣΕΒ, την Τρόικα και τους Τραπεζίτες, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, δεν κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, όπως συνέβη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση fast-crack της κοινωνίας και των εργαζομένων! 


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στο «γύψο» τα δικαιώματα από τον «γιατρό» Στρος Καν

Προκλητικός ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, όχι μόνο υπεράσπισε τις επιλογές της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά –σε μια πρωτοφανή επέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή - απαίτησε και συναίνεση του λαού και των κομμάτων στην πολιτική κυβέρνησης – ΔΝΤ - ΕΕ.
Με μια γλώσσα που θύμισε άλλες εποχές κάλεσε τους Έλληνες εργαζόμενους να μην αντιδρούν στο «γιατρό» τους(!), διαλέγοντας αυτό το ρόλο για το ΔΝΤ. Στο «γύψο» μάς είχαν βάλει οι «γιατροί» της χούντας των συνταγματαρχών. Τώρα, οι μακελάρηδες του σφαγείου κυβέρνησης – τρόικας προωθούν μια «θεραπεία» χωρίς αναισθητικό, χωρίς έλεος και χωρίς τέλος. Ήδη η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων θα σημαίνει μακρόχρονη παραμονή του ΔΝΤ και της τρόικας στην Ελλάδα, με μακρόχρονη εφαρμογή της άγριας αντεργατικής πολιτικής τύπου Μνημονίου.  
Η ανάγκη ανατροπής του Μνημονίου, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της συνολικής αντιδραστικής επίθεσης γίνεται επιτακτική.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ!



Απέναντι στη βάρβαρη επίθεση και πολιτική τους χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με μια πραγματική εξέγερση,  με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού. Στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τις σχολές,  με από τα κάτω συντονισμό, να υψώσουμε τον δικό μας «ατίθασο πύργο».
Να διαδηλώσουμε στις 6 Δεκέμβρη, 2 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ημέρα που έρχεται στην Ελλάδα ο Στρος Καν του ΔΝΤ για να συμφωνήσουν το νέο μόνιμο «πακέτο μέτρων».
Όλοι στα Προπύλαια, στις 16.00 μ.μ. με τους συλλόγους και τα συνδικάτα! Όλοι στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η έγκαιρη επέμβαση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά απέτρεψαν βιαιοπραγία κατά μετανάστη.




Οι αναίτιες επιθέσεις από φασιστικά στοιχεία κατά των μεταναστών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε γωνιά της Αττικής.
Σήμερα το μεσημέρι φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μετανάστη στον πεζόδρομο  Σωτήρος Διός στον Πειραιά  εν μέσω εκατοντάδων περαστικών και δεκάδων μεταναστών μικροπωλητών.
Για «κακή» τους τύχη σε πολύ μικρή απόσταση υπήρχε οργανωμένο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά που μέλη του προπαγάνδιζαν την γενική απεργία της 15ης του Δεκέμβρη και μοίραζαν υλικό. Μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και αφού είδαν τον άτυχο μετανάστη πεσμένο στο δρόμο έσπευσαν αμέσως να τον βοηθήσουν αλλά και να τον προστατεύσουν από το μένος των φασιστών, οι οποίοι βλέποντας τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ετράπησαν σε φυγή εν μέσω γιουχαϊσματος από τους παρευρισκόμενους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΙΡΙΑΙΑ καταγγέλλει οποιαδήποτε ενέργεια που προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των μεταναστών.
- Να μπει φραγμός σε όλες τις μορφές διακρίσεων και καταπίεσης. Ενάντια στο ρατσισμό, και την, ξενοφοβία
- Πλήρης κατοχύρωση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου) σε όλους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.
- Να σταματήσει η ομηρία των μεταναστών.
- Όχι στην κατάργηση και τον περιορισμό του πολιτικού ασύλου.
- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Ο Πειραιάς δεν θα γίνει φασιστικό άντρο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ! Ο δρόμος του Δεκέμβρη ανατρεπτικός


Απέναντι στη βάρβαρη επίθεση και πολιτική τους χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με μια πραγματική εξέγερση,  με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού. Στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τις σχολές,  με από τα κάτω συντονισμό, να υψώσουμε τον δικό μας «ατίθασο πύργο».
Να διαδηλώσουμε στις 6 Δεκέμβρη, 2 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ημέρα που έρχεται στην Ελλάδα ο Στρος Καν του ΔΝΤ για να συμφωνήσουν το νέο μόνιμο «πακέτο μέτρων».
Όλοι στα Προπύλαια, στις 16.00 μ.μ. με τους συλλόγους και τα συνδικάτα! Όλοι στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Mονοήμερο 28-11-10 συζητήσεων του περιοδικού «Σοσιαλισμός από τα Κάτω»


Σε ενθουσιώδες κλίμα τέλειωσε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, το μονοήμερο συζητήσεων του περιοδικού «Σοσιαλισμός από τα Κάτω» υπό τον γενικό τίτλο «Η κοινωνία αλλάζει με επαναστάσεις», που έγινε στη Νομική Αθήνας. Ομιλητές στην τελευταία συζήτηση με θέμα «Η αντικαπιταλιστική Αριστερά σήμερα» ήταν ο Αγγελος Χάγιος, σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ο Πέτρος Κωσταντίνου, σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας και η Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη του περιοδικού «Σοσιαλισμος από τα Κάτω».
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΗΣ
Την απογευματινή συζήτηση - (βασικά σημεία από τις ομιλίες των τριών εισηγητών παρουσιάζονται στις διπλανές στήλες) παρακολούθησαν εκατοντάδες συντρόφισσες και σύντροφοι που από νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν προσέλθει στο χώρο της Νομικής για να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα του μονοήμερου. Πολλοί από αυτούς τοποθετήθηκαν για την προοπτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταφέροντας εικόνες και εμπειρίες από την προεκλογική μάχη από τις συνοικίες της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τη Ζάκυνθο, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις, αλλά και από τις μάχες που είναι ανοιχτές: στους εργασιακούς χώρους ενάντια στις απολύσεις στα ΜΜΕ, τις απεργίες διαρκείας στους ΟΤΑ και τα καράβια, την εβδομάδα δωρεάν υγείας που οργάνωσαν οι γιατροί στα νοσοκομεία, τις φοιτητικές καταλήψεις.