.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε δυνατά η Ανταρσία στο Λιμάνι

Ακούστηκε διακριτά το μήνυμα της ανατροπής στον Πειραία -και όχι μόνο.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα συνεχίσει το δρόμο της, παρά τη συνολική σημαντική πτώση των ποσοστών της περίπου 8% στις βραδινές εκτιμήσεις. ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την αγανάκτηση.
Η αποχή περίπου 40% δείχνει την υπόκωφη αγανάκτηση και το υψηλό ποσοστό λευκών/άκυρων, κοντά 9%.
Η αριστερά ως σύνολο βγαίνει κερδισμένη με ποσοστό σχεδόν 30% στην Αττική (έως αργά το βράδι) και άνοδο του ΚΚΕ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτό είναι δύναμη οργής για τις μάχες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δήλωση του Θανάση Διαβολάη, επικεφαλής στην "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ":
"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι μετανάστες, όλοι εμείς που ζούμε καθημερινά τα οδυνηρά αποτελέσματά της πολιτικής του Μνημονίου της κυβέρνησης της τρόικας, στείλαμε στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Στις γειτονιές του Πειραιά η ελπίδα της ανατροπής είναι ζωντανή στην ημερήσια διάταξη. Το υψηλό ποσοστό (παρά τον προκλητικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ) που συγκέντρωσε η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» (σχεδόν 2,6% με την έδρα να «παίζεται» έως τα ξημερώματα), δείχνει την ανταπόκριση στο κάλεσμα αντίστασης και αγώνα που απευθύναμε σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα αυτών των αγώνων που από αύριο θα συνεχίσουν να ξεσπούν σε όλους του χώρους που καρατομεί το μνημόνιο, θα κριθεί αν θα επιβληθεί ο αντεργατικός Μεσαίωνας που προωθούν ή θα ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.
Εμείς θα είμαστε, όπως πάντα, μπροστά σε αυτούς τους αγώνες, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε τελικά την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά".
Διαβάστε τη δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Έπαιξε το χαρτί του ωμού εκβιασμού και των πιέσεων και αποδεικνύεται ότι είναι μειοψηφία. Δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει τις πολιτικές του Μνημονίου, που έχουν καταδικαστεί από τον λαό. Η αποτυχία του Γ. Καμίνη στην Αθήνα δείχνει ανάγλυφα αυτή την εικόνα.
Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, το μέγεθος της αποχής δείχνει πόσο τεράστιες είναι οι δεξαμενές της οργής.
Οι ελπίδες του κόσμου είναι στα αριστερά. Αυτό φαίνεται τόσο με την άνοδο του ΚΚΕ, αλλά και με τα πρωτοφανή ποσοστά που συγκεντρώνει η αντικαπιταλιστική αριστερά σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, και πολύ περισσότερο στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.
Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν και θα νικήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου