.........ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ............

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προβεί σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, η κυβέρνηση του Μνημονίου, που έχει υπογράψει την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που έχει απαγορεύσει τις αυξήσεις των μισθών, που θεωρεί εχθρική κάθε εργατική κινητοποίηση και «νόμο» τα αιτήματα των εργοδοτών, να προχωρά στη «νέα εποχή» με το σκουριασμένο οπλοστάσιο των πλέον αντιδραστικών πλευρών του ελληνικού κράτους.
  
Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών:
-      Για να μην περάσει, να ακυρωθεί στην πράξη, η πολιτική επιστράτευση, να συνεχιστεί η απεργία στα καράβια.
-      Για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, να σπάσει το «απαγορευτικό» του Μνημονίου, που επιδιώκει να καταργήσει κάθε μισθολογική αύξηση.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι ναυτικοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα

Συνεχίζεται   μέχρι τις 06.00 το πρωϊ της 28ης Νοεμβρίου 2010 η απεργία των ναυτεργατών.
Μέχρι τι πρωί της Κυριακής θα έχουν συμπληρωθεί πέντε 24ωρα απεργιακών κινητοποίησεων και έπεται συνέχεια εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις με την υπογραφή της ΣΣΕ με την ΕΕΝ.
Οι ναυτικοί αγωνίζονται  για την ικανοποίηση πάγιων, δίκαιων αιτημάτων τους  όπως η αντιμετώπιση επί τέλους της μάστιγας της ανεργίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και βεβαίως το μείζονος και κυρίαρχης σημασίας ζήτημα της ίδρυσης Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς που συνιστά κεντρικό άξονα και πρώτιστη σταθερά για την ΠΝΟ και τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Ακόμη, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον άλλοτε εύρωστο και παλαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ειδικότερα δε οι γνωστές σοβαρές περικοπές στις συντάξεις των απομάχων του κύματος που αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίες, ενώ είναι εκείνοι που διαχρονικά στήριξαν το Ταμείο τους με ασφαλιστικές εισφορές σε συνάλλαγμα, συνιστά μια απαξιωτική και οδυνηρή πραγματικότητα για τους συνταξιούχους ναυτεργάτες.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα οργής και δράσης στο Πολυτεχνείο


Τεράστια ήταν η συμμετοχή στην πορεία του πολυτεχνείου παρά τη βροχή και την επιχείρηση τρομοκράτησης από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης της τρόικας.
Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας γέμισαν από δεκάδες χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, άνεργους, μετανάστες.
Στην Αθήνα η μαζικότητα ήταν εντυπωσιακή. Τα φοιτητικά μπλοκ με αρκετές σχολές υπό κατάληψη, έστειλαν σκληρό μήνυμα στη Διαμαντοπούλου που ετοιμάζει το «πριόνι» της εφαρμογής του Μνημονίου στην Παιδεία. Αντίστοιχο μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές
 
Την παράσταση έκλεψαν τα μπλοκ των μεταναστών και το σύνθημα «έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», κόντρα στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.
Κεντρική αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μαζικό, μαχητικό παρόν.
Από άκρη σε άκρη στα μπλοκ τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς κυριαρχούσαν συνθήματα για τη διαγραφή του χρέους, προβάλλοντας τις απεργίες διαρκείας και τις καταλήψεις για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, προβάλλοντας την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής -όπως στο Πολυτεχνείο του ’73 και ακόμα καλύτερα.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Πολυτεχνείο 1973-Πολυτεχνείο 2010:

Στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής

37 χρόνια πριν, η εξέγερση των φοιτητών, των εργατών και της μαθητικής νεολαίας σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη Χούντα των συνταγματαρχών. Η νεολαία και ο λαός τόλμησαν να πάνε κόντρα στον «γύψο» που είχε επιβληθεί στη χώρα, να βροντοφωνάξουν «κάτω η Χούντα-έξω το ΝΑΤΟ», να βάλουν στο στόχαστρο της εξέγερσης τον ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Με καταλυτικό το ρόλο της επαναστατικής αριστεράς, τα αγωνιστικά σκιρτήματα μετατράπηκαν σε ποτάμι οργής που ανέτρεψε στο πέρασμά του τη Χούντα και τη «φιλελευθεροποίησή» της δείχνοντάς μας για πάντα ότι οι λύσεις για τους εργαζόμενους έρχεται από κάτω, από τους ίδιους, από τις εξεγέρσεις και τους αγώνες τους. Δείχνοντάς μας ότι οι «μονόδρομοι» ραγίζουν και ανατρέπονται ακόμα και όταν επιβάλλονται με την δύναμη της ωμής βίας, των βασανιστηρίων και του θανάτου.

37 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης και της ανατροπής είναι όσο ποτέ επίκαιρο. Η εφαρμογή του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ο «μονόδρομος» που μας επιβάλλουν, απειλεί να σαρώσει κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας. Σε κόντρα με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως φάνηκε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις, αλλά και στις πρόσφατες εκλογές, το αστικό πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να φορτώσει στις πλάτες μας το κόστος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, σε πολλές χώρες της Ευρώπης οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται, οι φοιτητές αρνούνται να υπακούσουν. Απέναντι στην «διεθνή του κεφαλαίου» της ΕΕ και του ΔΝΤ η διεθνής των αγωνιζόμενων μπαίνει στο προσκήνιο.



Ας γίνει το φετινό Πολυτεχνείο η απαρχή ενός νέου, νικηφόρου γύρου αναμέτρησης του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος στη χώρα μας. Ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα, το κεφάλαιο και τους υποστηριχτές τους. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη Frontex. Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση: παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους, έξοδο από το ευρώ-ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση των Τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των εργαζόμενων, απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με την αντικαπιταλιστική Αριστερά, για την ανατροπή που απαιτεί η εποχή μας.



Να δείξουμε ότι η Τρόικα και οι πολιτικοί της εκφραστές είναι ανεπιθύμητοι, μαζί με το Μνημόνιο, τον προϋπολογισμό-σφαγείο και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν από 15/11.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:

- τη Δευτέρα 15/11, 5.30 μμ ΕΜ Πολυτεχνείο, στην πορεία που καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην έλευση της Τρόικα στην Αθήνα.

- την Τρίτη 16/11, 6.00 μμ στο ΜΑΧ, ΕΜΠολυτεχνείο, στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Πολυτεχνείο 1973-Πολυτεχνείο 2010: Στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής, η αντικαπιταλιστική αριστερά στο προσκήνιο», με ομιλητές τους: Ά. Χάγιο, Π. Κωνσταντίνου, Θ. Διαβολάκη

- την Τετάρτη 17/11, καλούμε όλο το λαό να διαδηλώσει στη φετινή πορεία για τα 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επικαιροποιώντας τα συνθήματα της εξέγερσης ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους υποστηριχτές τους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, με τα μπλοκ των σωματείων και των συλλόγων και τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πλατεία Κλαυθμώνος 2 μμ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Τετάρτη 17/11,

Την Τετάρτη 17/11, καλούμε όλο το λαό να διαδηλώσει στη φετινή πορεία για τα 36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επικαιροποιώντας τα συνθήματα της εξέγερσης ενάντια στη σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των υποστηριχτών τους, με τα μπλοκ των σωματείων και των συλλόγων και τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πολυτεχνείο 2010: Πορεία, 2 μμ Κλαυθμώνος





Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες!




Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν είναι ίδια για το κίνημα και την Αριστερά.
Ανεβάζει τον πήχη για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με πρώτο σταθμό τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που φέτος αποκτά μια διαφορετική επικαιρότητα με την έλευση της Τρόικα στις 15/11 και το νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που θα αναγγελθεί.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:
- τη Δευτέρα 15/11 να διοργανωθεί πορεία από εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην έλευση της Τρόικα στην Αθήνα.
- την Τρίτη 16/11 σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΕΜΠολυτεχνείο στην Αθήνα (ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις).
- την Τετάρτη 17/11 καλούμε όλο το λαό να διαδηλώσει στη φετεινή πορεία για τα 33 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επικαιροποιώντας τα συνθήματα της εξέγερσης ενάντια στη σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των υποστηριχτών τους, με τα μπλοκ των σωματείων και των συλλόγων και τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τηλ. 2103220221, 6948369941, antpress1@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια: Έκαναν τη διαφορά!

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια: Έκαναν τη διαφορά!
Οι κάλπες μίλησαν και σε επίπεδο ψήφων και σε ποσοστά. Τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναδεικνύονται στους κερδισμένους αυτών των εκλογών στη φωτιά της χειρότερης κρίσης για το οικονομικό και πολιτικό σύστημα.


Το ίδιο ισχύει και για τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ και ήταν ενισχυμένα. Η διαφορά είναι ότι στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το ΚΚΕ καταγράφεται, οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις όχι. Αυτό ισχύει και για τον Πειραιά παρά την απώλεια της έδρας κυριολεκτικά στο νήμα, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Ωστόσο, η επιτυχία αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων δεν μπορεί να κρυφτεί και συζητιέται παντού στους χώρους δουλειάς, στη νεολαία, στις γειτονιές -όχι μόνο στον Πειραιά, σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να πει ότι δεν αποδοκιμάστηκε η πολιτική της και ότι θα συνεχίσει το δρόμο της. Αλλά η πτώση του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά στις περιφέρειες (όπως δείχνουν τα νούμερα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές), ήταν τόσο ηχηρή, που δεν μπορεί να κρυφτεί. Όσο κι αν προσπαθούν για το αντίθετο διάφορα «παπαγαλάκια» στα ΜΜΕ μαζί με την ελίτ του επιχειρείν και των αγορών, που τρέμουν στην ιδέα τής «πολιτικής αστάθειας» για την εφαρμογή των απάνθρωπων μέτρων τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν 1,14 εκατ. ψήφους κυρίως λόγο της μεγάλης αποχής. Οι δυνάμεις του ήταν μόλις το 1/3 του εκλογικού σώματος. Τα 2/3 δηλαδή το καταψήφισαν. Αλλά η δυσαρέσκεια δεν πήγε προς τα δεξιά.
Η ΝΔ έχασε σε σχέση με πέρσι πάνω από 560.000 βαλτωμένη στα χαμηλότερα ποσοστά ιστορικά. Το ΛΑΟΣ επίσης έχασε πάνω από 170.000 ψήφους.
ΠΑΣΟΚ μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ χάνουν σχεδόν 1,7 εκατ. ψήφους. Με την αποχή κοντά 40% που δείχνει την υπόκωφη αγανάκτηση, όπως και το υψηλό ποσοστό λευκών/άκυρων σχεδόν 9%
Αντίθετα η Αριστερά ανέβηκε και σε ποσοστά αλλά και σε ψήφους, σε αυτό το κλίμα.

Πάνω από 62.000 ήταν οι επιπλέον ψήφοι για το ΚΚΕ και πάνω από 70.000 οι επί πλέον ψήφοι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ανέβασαν σημαντικά τη συνολική παρουσία της αριστεράς, με δεδομένη την αδυναμία στα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ.
 Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να φανεί ισχυρή δηλώνοντας ότι θα «συνεχίσει το δρόμο της», το μήνυμα που βγήκε από τις κάλπες είναι ότι θα πρέπει να περάσει πρώτα από το δρόμο της αντίστασης και των αγώνων. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά να πλασάρεται όλο και πιο δυνατή σε αυτή τη μάχη.
·         Πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά μπορείτε να δείτε  την εικόνα στους  σχετικούς  πίνακες, από μια πρώτη επεξεργασία στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών και  της ~public issue~

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε δυνατά η Ανταρσία στο Λιμάνι

Ακούστηκε διακριτά το μήνυμα της ανατροπής στον Πειραία -και όχι μόνο.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα συνεχίσει το δρόμο της, παρά τη συνολική σημαντική πτώση των ποσοστών της περίπου 8% στις βραδινές εκτιμήσεις. ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την αγανάκτηση.
Η αποχή περίπου 40% δείχνει την υπόκωφη αγανάκτηση και το υψηλό ποσοστό λευκών/άκυρων, κοντά 9%.
Η αριστερά ως σύνολο βγαίνει κερδισμένη με ποσοστό σχεδόν 30% στην Αττική (έως αργά το βράδι) και άνοδο του ΚΚΕ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτό είναι δύναμη οργής για τις μάχες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δήλωση του Θανάση Διαβολάη, επικεφαλής στην "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ":
"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι μετανάστες, όλοι εμείς που ζούμε καθημερινά τα οδυνηρά αποτελέσματά της πολιτικής του Μνημονίου της κυβέρνησης της τρόικας, στείλαμε στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Στις γειτονιές του Πειραιά η ελπίδα της ανατροπής είναι ζωντανή στην ημερήσια διάταξη. Το υψηλό ποσοστό (παρά τον προκλητικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ) που συγκέντρωσε η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» (σχεδόν 2,6% με την έδρα να «παίζεται» έως τα ξημερώματα), δείχνει την ανταπόκριση στο κάλεσμα αντίστασης και αγώνα που απευθύναμε σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα αυτών των αγώνων που από αύριο θα συνεχίσουν να ξεσπούν σε όλους του χώρους που καρατομεί το μνημόνιο, θα κριθεί αν θα επιβληθεί ο αντεργατικός Μεσαίωνας που προωθούν ή θα ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.
Εμείς θα είμαστε, όπως πάντα, μπροστά σε αυτούς τους αγώνες, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε τελικά την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά".
Διαβάστε τη δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Έπαιξε το χαρτί του ωμού εκβιασμού και των πιέσεων και αποδεικνύεται ότι είναι μειοψηφία. Δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει τις πολιτικές του Μνημονίου, που έχουν καταδικαστεί από τον λαό. Η αποτυχία του Γ. Καμίνη στην Αθήνα δείχνει ανάγλυφα αυτή την εικόνα.
Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, το μέγεθος της αποχής δείχνει πόσο τεράστιες είναι οι δεξαμενές της οργής.
Οι ελπίδες του κόσμου είναι στα αριστερά. Αυτό φαίνεται τόσο με την άνοδο του ΚΚΕ, αλλά και με τα πρωτοφανή ποσοστά που συγκεντρώνει η αντικαπιταλιστική αριστερά σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, και πολύ περισσότερο στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.
Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν και θα νικήσουν.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκτεταμένη εκλογική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την 14 ποσοστιαίες μονάδες πτώση του συνδυασμού Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009, εκφράζουν την ξεκάθαρη καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Ό,τι και εάν λέει ο πρωθυπουργός, το μήνυμα των εκλογών είναι καταδίκη της κυβέρνησής του και του Μνημονίου, άρνηση των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», απαίτηση για ρήξη.
Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Το ισχνό αποτέλεσμα Κικίλια αλλά και η αποδοκιμασία του «Ομέρ-πριόνη» Κακλαμάνη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική.
Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
Η μεγάλη αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση.
Ελπιδοφόρο γεγονός είναι η συνολική άνοδος των ποσοστών της Αριστεράς και κυρίως η σημαντική ενίσχυση των ποσοστών της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά στις 11 περιφέρειες που κατέβηκαν, ενώ ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν και δεκάδες ριζοσπαστικά αριστερά δημοτικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη διαφαινόμενη εκλογή αρκετών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Όσο και εάν προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν συστηματικά σε όλη την προεκλογική περίοδο, σήμερα υπάρχει ένα υπαρκτό μαζικό αριστερό αντικαπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα, ένας υπαρκτός και υπολογίσιμος πόλος στην κοινωνία και την Αριστερά. Οι απόψεις που επιμένουν στην αντικαπιταλιστική ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που διαλέγουν το δρόμο του ανυπόχώρητου αγώνα, που επιδιώκουν σε αυτήν την βάση την κοινή δράση της αριστεράς, που αρνούνται τις λογικές της συναλλαγής κερδίζουν έδαφος μέσα στην κοινωνία.
Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα είναι ίδια για το κίνημα και την Αριστερά. Ανεβάζει τον πήχη για την συνέχιση και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς.
Η αντικαπιταλιστική αριστερα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενισχυμένες από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή τη μάχη.


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η δικτατορία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, η σιωπή των αμνών και το αμολητό μαντρόσκυλο

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ -Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
Γραφείο Τύπου
Η δικτατορία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, η σιωπή των αμνών και το αμολητό μαντρόσκυλο


Όποιος πίστεψε ότι τουλάχιστον η δημόσια τηλεόραση, την τελευταία έστω στιγμή, θα τηρούσε στοιχειώδεις κανόνες ισότιμης προβολής των πολιτικών απόψεων εν όψει των περιφερειακών εκλογών, διαψεύστηκε χθες βράδυ  πανηγυρικά.
Για πρώτη φορά ο υποψήφιος περιφερειάρχης  της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Άγγελος Χάγιος κλήθηκε να συμμετάσχει σε συζήτηση με όλους τους άλλους υποψήφιους. Φαίνεται πως η κατακραυγή για τους προκλητικούς αποκλεισμούς, αλλά και η απήχηση του λόγου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, επέβαλλαν διαφορετικό χειρισμό στην ΕΡΤ, που με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αντί για «δημόσια» τηλεόραση έχει εξελιχτεί σε κυβερνητικό κανάλι.
Από κει και πέρα, όμως, δεν χρειάζεται καμία καταγγελία από μέρους μας, καθώς φρόντισαν να ξεγυμνωθούν μόνοι τους και να φανεί το αποκρουστικό και αηδιαστικό πρόσωπό τους.
Εικόνα πρώτη: Στον Άγγελο Χάγιο ανακοινώνεται πως δεν μπορεί να είναι στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους συνομιλητές, διότι οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Γελοίο ψέμα, που επιπλέον αποκαλύφτηκε πλήρως με τις δύο απουσίες ομοτράπεζων (Κικίλιας, Δημαράς), που για τους δικούς τους λόγους δεν συμμετείχαν.
Εικόνα δεύτερη: Ο Άδωνις Γεωργιάδης του ακροδεξιού ΛΑΟΣ διαπρέπει σε ρόλο αμολητού μαντρόσκυλου -όχι απλώς του ΠΑΣΟΚ που με φανατισμό στηρίζει, αλλά και ολόκληρου του συνασπισμού εξουσίας. Εμετικός και ανενόχλητος από τον συντονιστή της συζήτησης, να προκαλεί εκ του ασφαλούς  αυτόν που αντιπροσώπευε το αντίπαλο δέος, δηλαδή τον επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.
Εικόνα τρίτη: Οι υπόλοιποι συνομιλητές, δεν κάνουν καν τον κόπο να πάρουν θέση στον διασυρμό του δημοκρατικού δικαιώματος για ισότιμη προβολή όλων των απόψεων! Αποφεύγουν  να καταγγείλουν το τηλεοπτικό πραξικόπημα, ακόμη και όταν ο Α. Γεωργιάδης, σε ρόλο αντιπροσώπευσης του τραπεζιού, ξεστομίζει το «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια»!
Εικόνα τέταρτη: Ξαφνικά ο συντονιστής της συζήτησης, δημοσιογράφος της «δημόσιας» ΕΡΤ, ανακοινώνει πως ο Άγγελος Χάγιος, θα πρέπει να κάνει ένα σύντομο κλείσιμο, διότι «για λόγους που σχετίζονται με την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης», θα πρέπει να εγκαταλείψει το στούντιο, δηλαδή να αποβληθεί εξ ολοκλήρου από την συζήτηση!
Εικόνα πέμπτη και η πιο εφιαλτική: Η σιωπή των «αμνών» σε όλο της το μεγαλείο. Καμία αντίδραση, κανένα κριτικό ή έστω υπαινικτικό σχόλιο από τους υπόλοιπους συνομιλητές. Και ας ήταν όλοι τους «σοσιαλιστές δημοκράτες, αριστεροί, κομμουνιστές και οικολόγοι». Αλλά και δικηγόροι υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων… Ποιος να το περίμενε ότι θα συνέχιζαν απτόητοι την «πολιτισμένη» κουβεντούλα τους για περισσότερο από μισή ώρα χωρίς να ενοχληθούν στο ελάχιστο από τον αποκλεισμό του Ά. Χάγιου; Αποδεικνύοντας ότι για πολλούς είναι επικίνδυνη η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς…
Αν νομίζουν πως πετυχαίνουν τον στόχο τους είναι γελασμένοι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να βοηθάνε άθελα τους στο μεγάλο ζητούμενο: Η αγανάχτηση να γίνει ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ! Και στην κάλπη, με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και στους αγώνες της επόμενης μέρας για την ανατροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος που επιχειρούν μαζί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ και εργοδότες, με συμπαραστάτες ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή 
www.antarsya.org
Γραφείο Τύπου, τηλ. 2103220221, 6948369941, e-mail: antpress1@gmail.com

4/11/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα πέσουν στην παγίδα της νέας τρομοϋστερίας, που στήνει η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.
Η «δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» δήλωσε βαρύγδουπα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ίδιος πρωθυπουργός που προσπαθεί συστηματικά να τρομοκρατήσει τον λαό ώστε να αποδεχθεί τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ενώ έχει μετατρέψει την αστική δημοκρατία σε θεραπαινίδα των επιταγών Τραπεζών και κεφαλαίου. Καμιά συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει με την πολιτική του Μνημονίου και της αντεργατικής επίθεσης, με τη νέα αστυνομοκρατία και την παραπέρα φαλκίδευση των δημοκρατικών ελευθεριών από τα νέα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης.
Είναι προφανές ότι πρακτικές όπως η αποστολή «δεμάτων-βομβών»
δεν έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα και την Αριστερά. Η κυβέρνηση, όμως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της συζήτησης και να χειραγωγήσει το πολιτικό κλίμα αντίθεσης στην πολιτική της, που αυξάνεται καθημερινά. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι υπάρχει προσπάθεια να ξαναστηθεί θέμα «τρομοκρατίας» διεθνώς, τη στιγμή που η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκει προσκόμματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο αποπροσανατολισμός δεν θα τους σώσει! Η κυβέρνηση και οι υποστηριχτές της θα μαυριστούν από τον λαό και τους εργαζόμενους.

Κεντρικη Συγκέντρωση Ανταρσία στι λιμάνι


Αν η πλατεία Κοραή είναι η καρδιά του Πειραιά τότε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακούστηκε ο παλμός της!!!
Ένας παλμός αγωνιστικός  που μεταδόθηκε από τα χείλη των ομιλητών, πέρασε από τις καρδιές του  συγκεντρωμένου πλήθους και έδωσε το στίγμα του αύριο  για κάθε πολίτη αυτής της πόλης.

Ο  υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά  με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση-Ανταρσία στο λιμάνι Θανάσης Διαβολάκης , ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Νίκος Καβαδάς όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι περιέγραψαν  με τις ομιλίες τους τη σημερινή ολέθρια κατάστασης που βρίσκεται ο Πειραιάς αλλά και η χώρα. Δήλωσαν παρόντες στους λαϊκούς αγώνες και ζήτησαν την συστράτευση όλων των εργαζομένων στη συνέχεια της πάλης με τις αντιλαϊκές και καπιταλιστικές δυνάμεις.

ψηφίζουμε στηρίζουμε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ανταρσία σε Μνημόνιο – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ!

- Ανατροπή του Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντεργατικής εκστρατείας!
- Ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ!

Ο πρωθυπουργός του «Μνημονίου» μαζί με τις «αγορές» εκβιάζουν χυδαία τον ελληνικό λαό.  «Εμείς ή το χάος» μας λένε.  Όμως, η πολιτική τους οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία, την υπερχρέωση. Να φύγουν μια ώρα αρχύτερα! Είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τους εργαζόμενους!  Την ίδια ώρα μας αποκαλύπτουν ότι το Μνημόνιο θα κρατήσει πάνω από 10 χρόνια, ενώ η ΕΕ θεσμοθετεί μηχανισμούς επιβολής ενός μόνιμου «Μνημονίου», με την συμμετοχή του ΔΝΤ, μια κοινοβουλευτική χούντα του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς. Γι’ αυτό πρέπει να καταδικάσουμε με την ψήφο μας
- Το βάρβαρο, αντιλαϊκό και αντεργατικό Μνημόνιο
- Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ  και το ΛΑΟΣ και τα ψηφοδέλτιά τους
- Την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ
- Τον Καλλικράτη της φορομπηξίας και της υποταγής στο κεφάλαιο
- Την καταστροφή του περιβάλλοντος από την «ανάπτυξη» του κεφαλαίου
- Την αστυνομοκρατία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία